Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть посадовців, через службову недбалість яких біля укриття загинуло троє людей
Опубліковано 01 березня 2024 року о 11:30

Фігуранти – четверо посадовців різних рівнів. Вони не забезпечили надання доступу населення до найпростішого укриття під час ракетного обстрілу з боку рф. У результаті їхньої службової недбалості троє людей загинули, ще троє - отримали тілесні ушкодження. Слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно підозрюваних до суду. 

 

Нагадаємо, що у червні 2023 року у ході ракетного обстрілу міста Київ з боку країни-агресора, троє людей, серед яких 9-річна дитина, дістали поранення, несумісні із життям. Тоді, люди не змогли вчасно потрапити до укриття, бо воно було зачинене. У ході першочергових слідчих дій поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу чотирьох осіб.


В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що перша заступниця Деснянської районної державної адміністрації, директор лікарні, заступник директора з технічних питань та директор Департаменту муніципальної охорони внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, не забезпечили надання доступу населення до найпростішого укриття, що спричинило смерть двох жінок та дівчинки 2014 року народження. Крім того, троє інших потерпілих отримали травми різного ступеня важкості.


Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням із Деснянською окружною прокуратурою повідомили усім чотирьом службовим особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.


Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Деснянського районного суду для розгляду справи по суті. Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Крім того, нині триває судовий розгляд справи щодо протиправних дій охоронця лікарні. Так, у грудні 2023 року слідчі Деснянського управління поліції провели усі необхідні слідчі дії та направили до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux