Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть організовану злочинну групу за збут наркотиків та боєприпасів
Опубліковано 16 березня 2023 року о 09:00

Наркоділки організували на території столиці незаконне виготовлення та продаж кокаїну, амфетаміну, канабісу, пігулок екстазі та галюциногенів. Крім того промишляли продажем боєприпасів та вибухових пристроїв.

Слідчі Дніпровського управління поліції завершили досудове розслідування відносно п’ятьох учасників організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли та збували наркотичні засоби та боєприпаси. Фігурантів було викрито наприкінці 2022 року слідчими Дніпровського управління столичної поліції за оперативного супроводження працівників Служби безпеки України у м. Києві та Київській області та під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури. 

Досудовим розслідуванням встановлено організатора злочинної схеми – 39-річного уродженця Полтавщини та його чотирьох подільників – 1977, 1980 та 1989 років народження, які створили організовану злочинну групу та систематично виготовляли й збували наркотичні засоби та психотропні речовини у великих та особливо великих розмірах, а також продавали боєприпаси та вибухові пристрої на території Києва.

Учасникам угруповання правоохронці повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, ч. 3 ст. 313 - викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням, ч. 3 ст. 311 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів та ч. 3 ст. 28. Ч. 2 ст. 317 - організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Наразі слідчі скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. Максимальне покарання, яке може загрожувати фігурантам передбачає собою до дванадцяти років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux