Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть чоловіка за розбещення 14-річної дівчинки
Опубліковано 04 березня 2024 року о 16:45

Зловмисник переписувався з неповнолітньою на відверті теми, надсилав фото порнографічного змісту та схиляв її до дій сексуального характеру. Слідчі повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу та наразі скерували обвинувальний акт до суду. Фігуранту загрожує до п’яти років в’язниці. 

 

Про розбещення неповнолітньої доньки до поліції Києва повідомила її мама. Переглядаючи телефон дитини, жінка виявила фотографію порнографічного характеру, яку дівчинці надіслав знайомий заявниці. Для встановлення всіх обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група та ювенальні поліцейські Деснянського управління поліції.


Як розповів слідчий Деснянського управління поліції Василь Дерій, зловмисником виявився місцевий мешканець, 1980 року народження, який був знайомий із жінкою та перебував з нею у приятельських стосунках:


«Чоловік, увійшовши в довіру до 14-річною дівчинки, переписувався з нею на відверті теми та надсилав власні зображення порнографічного характеру. Згодом, влітку минулого року під час зустрічі із неповнолітньою фігурант вчинив відносно неї дії сексуального характеру. Інспектори ювенальної превенції, оперативні співробітники поліції району та главку встановили місце перебування ймовірного зловмисника та затримали його».


Під час проведення обшуку квартири підозрюваного правоохоронці вилучили мобільний телефон та інші речові докази, які підтверджують причетність фігуранта до розповсюдження зображень порнографічного характеру неповнолітньої та її розбещення.


Слідчим відділом Деснянського управління поліції за погодженням з Деснянською окружною прокуратурою міста Києва фігуранту було повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:


ч. 1 ст. 155 – вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку;


ч. 1 ст. 156 - розбещення неповнолітніх;


ч. 2 ст. 301 - ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів.


Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та по завершенню досудового розслідування скерували обвинувальний акт до суду. Санкція найтяжчої статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.


Шановні батьки, приділяйте увагу вашим дітям, цікавтесь їх життям та колом спілкування! Довірливі стосунки між вами сьогодні – у майбутньому убезпечать вашу дитину від необачних вчинків та тяжких наслідків.


Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux