Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть чоловіка, який протягом двох тижнів скоїв вісім крадіжок з одного магазину
Опубліковано 10 травня 2023 року о 10:00

Зловмисник викрадав побутові ґаджети та інші речі. Таким чином порушник наніс магазину матеріальних збитків на понад 22 000 гривень. Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від співробітників магазину на вулиці Гетьмана Павла Полуботка про те, що вони спіймали крадія. Для перевірки інформації на місце прибули дільничні офіцери поліції та слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

На місці події правоохоронці з’ясували, що невідомий скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає і поклав собі до портфеля та кишень низку речей, що стояли на вітрині. Серед іншого він намагався поцупити чотири павербанки, чотири картки пам’яті, два акумуляторних ліхтарика та два газових балона для заправки запальничок. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази для проведення необхідних слідчих дій. Поліцейські встановили, що зловмисником виявився раніше не судимий уродженець Полтавщини, 1993 року народження.

За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – замах на крадіжку, вчинену у період воєнного стану та під час досудового розслідування з’ясували, що фігурант причетний ще до семи епізодів крадіжок із цього самого магазину, які він вчинив впродовж двох тижнів. Тоді зловмиснику вдавалося викрадати побутові ґаджети та залишатися непомітним для охорони та співробітників закладу. Загалом своїми протиправними діями він наніс магазину матеріальних збитків на понад 22 000 гривень.

Зібравши необхідну доказову базу, слідчі територіального підрозділу за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, ч. 4 ст. 185 - крадіжка, вчинена повторно, в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – замах на крадіжку, вчинену повторно, в умовах воєнного стану. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінальних проваджень разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. За скоєне фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux