Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть членів організованої злочинної групи за шахрайство з земельною ділянкою
Опубліковано 17 серпня 2023 року о 10:40

Поліцейські зібрали доказову базу злочинних дій п’яти зловмисників, котрі підробили технічну документацію на неіснуючі житлові будинки, які нібито розташовані на одній із земельних ділянок столиці з метою виведення її з комунальної власності та подальшої перереєстрації. Фігурантам загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

 Нагадаємо, слідчими слідчого управлінням столичного главку поліції спільно із працівниками Департаменту стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументовано незаконну діяльність організованої групи осіб, які займались шахрайством із земельними ділянками у Голосіївському районі столиці.

У ході досудового розслідування встановлено, що до складу злочинного угруповання входили 41-річний організатор, 61-річний та 52-річний виконавці, 48-річний інженер-землевпорядник і 46-річна нотаріус. Учасники розробили злочинну схему, за якою у їх власність незаконно мала перейти земельна ділянка, ринкова вартість якої близько 6,5 мільйонів гривень. Ділки вносили до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно недостовірні відомості про наявність на земельних ділянках житлових будинків, яких насправді там не було. Організатор укладав договори купівлі-продажу на продаж неіснуючої нерухомості. У результаті фігуранти отримали фейкову технічну документацію, на підставі якої земельним ділянкам було присвоєно нові кадастрові номери

Слідчі поліції Києва повідомили організатору та виконавцям про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 190 - готування до шахрайства, вчиненого організованою групою та ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинене організованою групою осіб Кримінального кодексу України. Також про підозру було повідомлено нотаріусу та інженеру-землевпоряднику за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 14 та ч. 4 ст. 190 – пособництво у шахрайстві Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці зібрали доказову базу злочинних дій фігурантів та скерували до суду обвинувальний акт для розгляду справи по суті. Зловмисникам загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux