Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські пройшли тренінг щодо комунікації з учасниками бойових дій
Опубліковано 11 вересня 2023 року о 08:45

Тренери вчили учасників долати пов’язаний з війною стрес та спілкуватись з людьми, які пережили трагічні події, а також застосовувати техніки спілкування, що допоможуть деескалувати напругу.

За ініціативи начальника Голосіївського управління поліції Араіка Кочкадамяна, в рамках проєкту #ПростірВідновленняRestart від #КриївкаВільних та "Центру допомоги військовим та членам родин «Ніка», який проходив на базі Громадської організації «Довіряй ЮА», столичні поліцейські пройшли тренінг на тему: «Повага. Професіоналізм. Поліцейським про ветеранів».

В умовах сьогодення правоохоронці мають бути підготовленими, аби допомогти українцям приймати нові реалії та норми поведінки, зокрема до правильної взаємодії з комбатантами, які залишили зону бойових дій і знаходяться у процесі адаптації до цивільного життя.

Захід розпочався зранку в неформальній для поліцейських обстановці - на березі річки Дніпро. Там вони опанували сучасний метод командотворення, використання якого дає змогу налагодити ефективну роботу колективу та створити команду, орієнтовану на досягнення спільних цілей, тобто тимбілдинг.

Поліцейські, щоб повноцінно відчути на собі командний дух, випробували новий вид спорту – «Драгонбот», в якому задіяне каное, що вміщає до 20 чоловік. Заручившись підтримкою один одного, правоохоронці подолали близько 5 кілометрів.

Під час другої частини тренінгу, яка проходила вже у комфортному холі, учасники вчились робити вправи для саморегуляції та зниження рівня стресу на організм, щоб в подальшому ділитись цим з колегами. Також поліцейські розглядали техніки ведення діалогу з опонентами для досягнення згоди, які практикували одне з одним.

Зі слів тренера та практичного психолога заходу @Nelie Viktoria, психологічна підтримка військовослужбовців дуже важлива і актуальна тема, тим паче зі сторони правоохоронців:

«Поліцейський, який розуміє, що переживає людина з посттравматичним стресовим розладом, контузією, болем, знайде спосіб та терпіння домовитись мирно в кризових умовах. Ми маємо навчитись жити, спілкуватись, поважати рани, в тому числі ментальні, наших військових».

По завершенню зустрічі присутні поділись своїми відчуттями та планами на майбутнє. Окремо подякували організаторам та тренерам за чудову нагоду психологічного розвантаження та вирішення питань, які турбували кожного з учасників.

Відділ комунікації поліції Києва

Вікторія Пономарьова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux