Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативні працівники затримали чоловіка, який розбещував 10-річну дівчинку
Опубліковано 19 травня 2023 року о 16:30

Зловмисник писав малолітній у месенджер повідомлення сексуального характеру, пропонував інтим, а також надсилав посилання на тематичні веб-ресурси, відправляв фото та відео. Упродовж дня поліцейські затримали чоловіка за місцем проживання. За скоєне йому загрожує до восьми років в’язниці.

До столичної поліції на спецлінію 102 звернулась місцева мешканка та повідомила, що невідомий чоловік займався розбещенням її 10-річної дочки через переписку в месенджері. Жінка розповіла, що незнайомець писав малолітній повідомлення сексуального характеру, на які дитина не відповідала, пропонував інтим, а також надсилав посилання на сайти відповідного змісту. Крім цього, чоловік відправляв дівчинці фото та відео із зображенням статевих органів. Правоохоронці Дніпровського управління поліції задокументували злочин та розпочали пошук підозрюваного.

Старша слідча територіального підрозділу Юлія Петренко повідомила, що  поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та впродовж дня встановили особу та місце проживання зловмисника:


«Під час невідкладного обшуку слідчо-оперативна група вилучила телефон порушника, флеш-накопичувачі, ноутбук та інші речові докази, які направлені на відповідні експертизи, а зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився киянин, 1993 року народження, який проживає в одному мікрорайоні з потерпілою та знайшов її профіль у соціальній мережі».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України — вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи. Санкція статті передбачає до восьми років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років або без такого.


«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває», — зазначила Юлія Петренко.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням поспілкуватися зі своїми дітьми та з’ясувати, чи не стали вони жертвою розпусних дій чоловіка під нікнеймом «Tema Core»» в телеграмі. У разі виявлення такого факту обов’язково повідомляти про це до поліції, аби сприяти розслідуванню та допомогти правоохоронцям притягнути зловмисника до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux