Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві дільничні офіцери поліції затримали наркозбувача
Опубліковано 13 лютого 2023 року о 11:45

Зловмисник розкладав у дворі будинку закладки з психотропами, але втекти з місця злочину йому завадили правоохоронці. Під час невідкладного обшуку в його оселі поліцейські також вилучили наркотики. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Під час патрулювання території Дніпровського району дільничні офіцери поліції помітили невідомого, який щось закопував та фотографував на прибудинковій території на провулку Будівельників.

Як розповів старший дільничний офіцер поліції Юрій Романишин, правоохоронці зупинили незнайомця для перевірки:

«Ми разом із моїм колегою Олександром Карпенком вирішили з’ясувати, чим займається підозрілий чоловік. Під час спілкування він помітно нервував і зрештою зізнався, що має при собі заборонені речовини. Ми виявили в нього вісім згортків із кристалоподібною речовиною, схожою на наркотичну. Крім цього зловмисник показав нам чотири схованки з психотропами, які він вже встиг зробити. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а ми затримали порушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Дніпропетровщини, 1990 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнового злочину. За висновком експерта, вилучені речовини — це солі PVP».

Під час невідкладного обшуку в оселі затриманого правоохоронці також виявили кристалоподібну речовину білого кольору, яку правили на відповідну експертизу. Крім цього поліцейські виявили інші речові докази злочинної діяльності порушника, зокрема ізоляційну стрічку, електронні ваги, магніти та зіп-пакети.

«Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили порушнику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад сто тисяч гривень. По завершенню всіх експертиз можлива перекваліфікація злочину на більш тяжчий. Триває слідство», - зазначив Юрій Романишин

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux