Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві ювенальні поліцейські провели зі школярами арт-терапію
Опубліковано 19 березня 2021 року о 16:30

Під час творчої зустрічі правоохоронці разом із дітьми грали у цікаві командні ігри та вчились через малюнок висловлювати свої почуття та емоції. Кожен із учасників намалював свою найзаповітнішу мрію та поділився цією історією з оточуючими.

Напередодні весняних канікул працівники сектору ювенальної превенції Подільського управління поліції завітали до однієї зі столичних шкіл, де провели з учнями 4-х класів ігровий тренінг, головною метою якого було навчитися за допомогою малюнку ділитися своїми емоціями та переживаннями.

Старший інспектор сектору ювенальної превенції Подільського управління поліції Євген Пастухов розпочав зустріч зі знайомства, щоби кожен із учасників розказав про себе та улюблене заняття:

«Для дітей вкрай важливо знаходитись в сприятливій та доброзичливій атмосфері, оскільки навчальне середовище та настрій, який вирує у класі, впливає на емоційний стан підлітка. Для того, щоби уникнути конфліктних ситуацій в майбутньому та згуртувати колектив, ми виконали декілька тренінгових вправ, за допомогою яких діти вчились працювати у команді та дослухатися один до одного. Після ми обговорили наскільки важливим є вміння вирішувати конфлікти мирним шляхом, не вдаючись до образ та провокацій, адже це може мати погані наслідки».

Після проведення активної частини тренінгу правоохоронці запропонували школярам зробити малюнок, який розповість про їх найзаповітнішу мрію, та поділитися цією історію з оточуючими.

«Дитяча» поліцейська Оля Ліненко зауважила, що практика мистецтва дозволяє не просто добре провести час та розвити творчий потенціал дитини, а й через малюнок дорослим дізнатись про те, що для неї особливо важливо і що хвилює:

«У звичайному малюнку приховано значно більше, ніж здається на перший погляд. Для дітей така творчість є своєрідною розповіддю про проблеми та бажання, які можуть бути непомітними для дорослих.  Через малюнок про свою мрію дитина вчиться пізнавати себе та свій внутрішній світ, а також концентрує увагу на приємних та радісних для неї речах».

Наприкінці зустрічі правоохоронці відповіли на питання школярів та побажали веселих весняних канікул.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux