Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві слідчі повідомили молодику про підозру за збут наркотиків
Опубліковано 07 червня 2021 року о 17:40

Чоловіка затримав власник машини, у якого зловмисник хотів вкрасти колеса. Під час документування спроби крадіжки правоохоронці виявили у фігуранта 90 зіп-пакетів, імовірно, з наркотиками. Наразі розпочато два кримінальні провадження, фігурант перебуває під вартою.

До поліції Києва на спецлінію 102 зателефонував мешканець Голосіївського району та повідомив, що затримав молодика, який хотів поцупити колеса з його автомобіля. На виклик оперативний черговий направив дільничних офіцерів та слідчо-оперативну групу.

За словами старшого дільничного офіцера Голосіївського управління поліції Олега Мартиненка, під час документування злочину чоловік помітно нервував та постійно тримався за свою сумку:

«Ми встановили, що зловмисник перебуває у статусі обвинуваченого за зберігання наркотиків в іншому районі столиці та запитали, чи має він при собі заборонені предмети чи речовини. Чоловік показав нам вміст своєї сумки, в якій ми виявили зіп-пакети з речовинами, схожими на наркотики».

Правоохоронці вилучили у молодика 50 пакетів із таблетками різного кольору, схожими на екстазі, 11 пакетів із марками та 29 пакетів із білою порошкоподібною речовиною, візитки та електронні ваги. Все вилучене направлено на експертизи.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - 28-річний  уродженець Чернігівщини, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців. У столиці він немає постійного місця проживання.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Районний суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також за спробу крадіжки коліс із авто відділ дізнання територіального підрозділу поліції розпочав кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 (Закінчений замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Санкція статті за збут наркотиків передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до незаконної діяльності та збуту забороненого на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux