Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці затримали двох мародерів
Опубліковано 12 квітня 2022 року о 13:01

Зловмисники обікрали помешкання киян, які змушені були виїхати через бойові дії. Столичні оперативники затримали порушників та розшукали викрадене майно потерпілих. За скоєння крадіжки в умовах воєнного стану чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від чоловіка, про те, що його квартиру, яка розташована в багатоповерхівці на проспекті Романа Шухевича, обікрали невідомі. На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Поліцейські з’ясували, що родина заявника понад два тижні тому виїхала зі столиці через воєнні дії, а коли повернулася, то побачила зламані замки на вхідних дверях і гармидер всередині. Потерпілі надали перелік викраденого майна і правоохоронці розпочали пошук зловмисників.

Завдяки злагодженій роботі співробітників управління карного розшуку столичного главку та працівників відділу кримінальної поліції Дніпровського управління поліції вдалося встановити та затримати осіб, причетних до скоєння злочину. Ними виявилися 35-річний уродженець Черкаської області, який перебував у розшуку за вчинення шахрайства та використання підроблених документів, а також 49-річний іноземець.

Поліцейські встановили, що один із затриманих є сусідом потерпілих, який знав про їхню довготривалу відсутність. Крім цього, поліцейські встановили місцезнаходження викраденого майна, яке правопорушники сховали у квартирі знайомої. Усі речі поліцейські вилучили під час санкціонованого обшуку. Серед них золоті прикраси, телевізор, фотоапарат, побутові речі, одяг та біжутерія. Також у ході обшуку співробітники поліції виявили та вилучили зброю та набої.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Окрім того, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux