Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські затримали іноземця за ножове поранення місцевого мешканця
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 14:00

Під час раптово виниклого конфлікту зловмисник вдарив чоловіка ножем у живіт та втік з місця скоєння злочину. На слід нападника правоохоронців вивела службова собака. За скоєне уродженцю іншої країни загрожує до восьми років в’язниці.

До поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що у квартирі на вулиці Попудренка вони виявили чоловіка з ножовим пораненням. За вказаною адресою негайно прибули слідчо-оперативна група, екіпаж патрульної поліції та кінологи.

Як розповів начальник відділення слідчого відділу Дніпровського управління поліції Павло Шаламов, чоловік отримав ножове поранення внаслідок конфлікту з іноземцем, який разом зі своєю дівчиною орендував кімнату у його знайомої:

«Власниця квартири попросила свого товариша прийти до неї в гості та допомогти вирішити конфлікт із орендарями, які постійно випивали, сварилися та ображали її. Чоловіки почали з’ясовувати стосунки і в якийсь момент іноземець схопив зі столу ніж та вдарив ним у живіт свого опонента. Після зловмисник втік з місця скоєння злочину разом з дівчиною. 33-річного потерпілого медики госпіталізували до лікарні з проникаючим колото-різаним пораненням, а слідчо-оперативна група вилучила речові докази».

Правоохоронці з’ясували, що порушник втік на автомобілі та негайно ввели спеціальну поліцейську операцію по його розшуку. Вже через дві години поліцейські виявили «Опель» зловмисника біля однієї із багатоповерхівок у Дніпровському районі.

Службова собака по кличці Джульєтта взяла слід та вивела правоохоронців на ймовірного зловмисника. Чоловік, помітивши поліцейських, почав втікати, але правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігурантом виявився уродженець іншої держави, 1995 року народження, який нещодавно скоїв грабіж та вийшов із-під варти, внісши заставу.

«За даним фактом ми розпочали кримінальне провадження за частиною першою 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження. Наразі за процесуального керівництва окружної прокуратури слідчі готують фігуранту повідомлення про підозру у вчиненні злочину та подали клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання від вартою. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі», - додав Павло Шаламов.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux