Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві оперативники затримали чоловіка за крадіжку з автомобіля
Опубліковано 12 серпня 2021 року о 14:00

Порушник викрав з авто акумулятор і намагався втекти, але його дії помітили поліцейські та зупинили. Також за місцем мешкання молодика слідчі виявили та вилучили речовини, схожі на наркотики, й пристрій для пакування та фасування. Досудове розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України.

Під час відпрацювання території Дніпровського району співробітники карного розшуку поліції Києва помітили чоловіка, який підозріло себе поводив біля  авто «Кіа», що стояло на узбіччі. Невідомий намагався втекти з автомобільним акумулятором, але його зупинили правоохоронці для перевірки.

За словами заступника начальника оперативно-пошукового відділу столичної поліції Володимира Мусійчука, хлопець розповів, що орендував велосипед,  аби шукати на ньому об’єкт злочину для крадіжки:

«На місце події ми викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції та встановили особу зловмисника. Це – раніше судимий місцевий мешканець, 1992 року народження. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також під час невідкладного обшуку за місцем мешкання фігуранта ми виявили та вилучили речовину рослинного походження, схожу на канабіс, білу порошкоподібну та кристалічну речовину, імовірно амфетамін та солі, пристрій для пакування і фасування та електронні ваги. Все відправлено на проведення відповідних експертиз».

Слідчі Дніпровського управління поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Правоохоронці звернулися до районного суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

«Також за фактом вилучених за місцем мешкання зловмисника, ймовірно, наркотичних засобів, розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 309 Кримінального кодексу України. Це - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. У рамках досудового розслідування слідчі перевіряють причетність затриманого до розповсюдження наркотиків на території Києва», - додав майор поліції Володимир Мусійчук.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Мандибура


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux