Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Деснянському районі столиці правоохоронці затримали серійного наркоділка
Опубліковано 30 січня 2023 року о 12:30

Оперативники затримали чоловіка із пакунком прекурсору та з’ясували, що за скоєний раніше аналогічний злочин суд вже встановив зловмиснику іспитовий строк тривалістю два роки, однак він подав апеляційну скаргу. Слідчі повідомили фігуранту про підозру, наразі він під вартою.

Під час перевірки оперативної інформації співробітники кримінальної поліції Деснянського управління поліції спільно з колегами з Дніпровського управління поліції на вулиці Беретті викрили наркоділка. 32-річного порушника правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України з речовими доказами.

Слідчий Деснянського управління поліції Віталій Довгун повідомив, що оперативники затримали чоловіка неподалік відділення пошти з пакунком, в якому знаходилися поліетиленовий пакет з кристалоподібною жовтого кольору:

«Згідно висновку експерта - це прекурсор фенілнітропропен, загальною вагою близько 35 грам. Крім цього ми виявили в коробці інші речовини та скляну пляшку з ефіром, які ймовірно використовувались для виготовлення амфетаміну. Також у ході проведення невідкладного обшуку в оселі порушника ми виявили кущі коноплі. Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз».

Крім того, у травні минулого року поліцейські затримували фігуранта за аналогічний злочин. Тоді слідчі Деснянського управління поліції завершили досудове розслідування та направили матеріали кримінального провадження до Деснянського районного суду міста Києва, яким чоловіка було засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна з іспитовим строком два роки. Фігурант не погодився з рішенням та подав апеляційну скаргу.

«В день розгляду апеляції ми за погодженням з Деснянською окружною прокуратурою повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину передбаченому частиною третьою статті 311 Кримінального кодексу України - це незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів. Судом правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 80 тисяч гривень. Санкція статті передбачає позбавлення волі від п'яти до восьми років з конфіскацією майна», - додав слідчий.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux