Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Структурні підрозділи поліції Києва прослухали курс лекцій з питань запобігання корупції
Опубліковано 14 лютого 2019 року о 16:46

На семінарах проводилася детальна роз'яснювальна робота щодо форм фінансового контролю, аспектів конфлікту інтересів, наголошувалося на відповідальності за корупційні правопорушення та надавалися фахові рекомендації суб'єктам про внесення відомостей до електронних декларацій.

Для керівників та особового складу гарнізону київської поліції тренінг - практикум організувала і провела начальник сектору з питань запобігання корупції та проведення люстрації управління кадрового забезпечення ГУНП у м. Києві Катерина Шевченко.

Дискусія починалася із обговорення з присутніми загальних положень Закону України «Про запобігання корупції», зокрема його головних визначень та понять.  Після чого більш широко був розглянутий розділ антикорупційного законодавства у частині фінансового контролю. 

Окрема увага для працівників поліції приділялася питанням обмеження щодо суміщення та сумісництва з іншими видами діяльності, одержання подарунків та неправомірної вигоди.

Спеціаліст з корупційних питань також зупинилася на поняттях "конфлікт інтересів" на державній службі. Правоохоронцям було доведено тонкощі потенційного, реального та приватного конфлікту інтересів. Крім того, у рамках дискусії спільно із учасниками семінару розглядалися законні шляхи врегулювання та подолання цієї проблеми, робився наголос на відповідальності за його наслідки.

"Подібні групові обговорення надають можливість працівникам поліції значно поглибити знання у сфері правових основ запобігання корупції. У подальшому такий діалог буде відбуватися на постійній основі, щоби правоохоронці дійсно розуміли актуальність даного питання та пам'ятали про недопущення корупційних проявів під час виконання службових обов'язків", - наголосила фахівець з питань запобігання корупції та проведення люстрації столичного главку Катерина Шевченко.

Під час зустрічі лектор детально зупинилася на проблемних питаннях щодо належного заповнення електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, декларування достовірних чи недостовірних відомостей, своєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Наприкінці семінару присутні задавали питання, які їх цікавили, та мали можливість отримати компетентну відповідь та необхідні рекомендації.

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux