Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі повідомили про підозру ще трьом фігурантам, причетним до незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон
Опубліковано 20 жовтня 2022 року о 15:30

Злочинну схему організувала столична адвоката, яка залучила до заробітку свого чоловіка, лікаря медустанови та знайому. Дана послуга для ухилянтів коштувала 12 тисяч доларів США. За такий «бізнес» їм загрожує до дев’яти років за ґратами. 

Нагадаємо, що на початку серпня цього року правоохоронці управління міграційної поліції у м. Києві спільно зі слідчими столичного главку, працівниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон.

Поліцейські затримали 44-річну організаторку злочинної схеми під час отримання частини грошей у сумі 2 000 тисячі доларів США. Адвокатка безпосередньо передавала довідки військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби, які унеможливлювали призов чоловіків придатних до служби, а її чоловік та знайома займалися підшукуванням клієнтів та подальшим переправленням їх через кордон.

В ході слідства поліцейські з’ясували, що так звані «білі квитки» видавав знайомий 54-річний лікар підозрюваної, який отримував відсоток за таку роботу. Вартість послуги для військовозобов’язаних чоловіків становила 12 тисяч доларів США.

Слідчі поліції Києва повідомили про підозру 37-річній уродженці Вінниччини та її 43-річному спільнику у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 332 - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою, ч. 3 ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинене за попередньою змовою групою осіб. 54-річному місцевому лікарю повідомлено про підозру за аналогічними статтями, а також за ч. 3 ст. 262 Кримінального кодексу України - несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї. Фігурантам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux