Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці спільно з рятувальниками спілкувались з мешканцями приватного сектору щодо пожежної безпеки
Опубліковано 29 березня 2024 року о 18:10

Фахівці нагадали з місцевими мешканцями про необхідність дотримання правил безпечного поводження з вогнем, побутовими приладами та пічним опаленням, а також попередили про відповідальність за спалювання сухостою на присадибних ділянках.

Дільничні офіцери Дніпровського управлення поліції Дмитро Ніколайчук та Ірина Новицька долучились до профілактичного рейду інспекторів районного управління ДСНС у м. Києві щодо попередження виникнення пожеж у приватному секторі. Інформаційно-роз’яснювальну роботу фахівці проводили з метою зменшення кількості травмувань та загибелі людей внаслідок нехтування правилами пожежної безпеки, а також пошкоджень майна чи спричинення шкоди довкіллю.

Правоохоронці та рятувальники нагадали мешканням Русанівських Садів про відповідальне користування побутовими пристроями та пічним опаленням, про неприпустимість залишення дітей поблизу вогненебезпечних предметів чи відкритого багаття. Окремо поліцейські наголосили на передбаченій законодавством України адміністративній та кримінальній відповідальності, за порушення правил пожежної безпеки та спричинення шкоди довкіллю.

Зокрема, за порушення вимог щодо поводження з відходами (наприклад, за спалювання відходів і залишків сухої рослинності) відповідно до ст. 82 Кодексу України про адміністративні порушення передбачено штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, а за самовільне випалювання рослинності або її залишків, за ст. 77-1 КУпАП, на порушника очікує штраф від 3060 до 6120 гривень.

Разом з тим, за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, в тому числі, які спричинили тяжкі чи летальні наслідки, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 245 у вигляді до п’яти років обмеження та до десяти років позбавлення волі, відповідно. Крім того, до кримінальної відповідальності за ст. 270 притягуються особи, які порушили встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей та майнову шкоду у великому розмірі. Санкція цієї статті передбачає до трьох років обмеження та до восьми років позбавлення волі, відповідно.

Фахівці роздали місцевим мешканцям інформаційні пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки та номерами екстрених служб.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux