Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали двох квартирних крадіїв
Опубліковано 09 жовтня 2023 року о 12:00

Спільники обікрали оселю у Дніпровському районі Києва. Оперативні працівники затримали зловмисників «за гарячим слідом». Своїми протиправними діями вони завдали потерпілим збитків понад 50 000 гривень. Тепер їм загрожує до восьми років ув’язнення.


Під час відпрацювання оперативної інформації, здобутої співробітниками відділу кримінальної поліції Оболонського управління поліції, оперативники Дніпровського управління поліції спільно з працівниками управління карного розшуку столичного главку, співробітників Департаменту стратегічних розслідувань, за аналітичної підтримки фахівців кримінального аналізу та силового супроводження бійців полку № 1 затримали двох квартирних злодіїв. Ними виявились місцеві мешканці, 1969 та 1985 років народження.

Зловмисники опинись у кайданах одразу після скоєння квартирної крадіжки у багатоповерхівці на вулиці Анатолія Солов’яненка. Чоловіки потрапили до чужої оселі, відімкнувши замок вхідних дверей спеціально підготовленим інструментом. Спільники переночували у квартирі, аби дочекатись закінчення комендантської години, а потім винесли звідти майна на суму понад 50 000 гривень. Серед іншого, порушники викрали ноутбук, мобільний телефон, обігрівач, два павербанки, срібний ланцюжок, тример та понад 17 000 гривень готівки. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а поліцейські затримали крадіїв у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

Під час невідкладних обшуків за місцем проживання порушників, а також в автомобілі одного з порушників правоохоронці виявили різноманітні інструменти для злому замків, рукавички, телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Наразі суд обрав порушникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння майнових злочинів на території міста Києва, зокрема в Оболонському районі. Триває досудове слідство.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux