Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські задокументували п’ять фактів збуту наркотиків
Опубліковано 24 березня 2023 року о 12:40

Серед вилучених заборонених речовин – солі PVP, канабіс та марихуана. До забороненої діяльності причетні шестеро осіб, їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

Впродовж тижня столичні правоохоронці проводили заходи з виявлення та припинення фактів збуту наркотиків. До відпрацювання були залучені слідчі, співробітники кримінальної поліції, дільничні та аналітики сектору кримінального аналізу територіальних управлінь поліції.

Відтак, в Оболонському районі поліцейські припинили два факти збуту наркотичних засобів. Один з них стався на вулиці Йорданській, де поліцейські виявили у молодика 40 зіп-пакетів з канабісом. Він пояснив правоохоронцям, що нібито знайшов пакет з наркотиками на вулиці, а потім вирішив розфасувати та продати їх. Уродженцю Донеччини, 1997 року народження, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, запобіжний захід йому обере суд.

Інший випадок трапився в Оболонському районі. Поліцейські зупинили для перевірки двох чоловіків та виявили у них 19 згортків з солями PVP. Правоохоронці встановили, що чоловік зустрівся з своїм товаришем та домовився за грошову винагороду спільно розкласти згортки з наркотиками, а виручені кошти за «роботу» розділити. Чоловіки попрямували до лісосмуги та заховали для 19 пакунків з солями PVP. Після вийшли на проїжджу частину дороги, де їх і зупинили поліцейські.

Зловмисниками виявились уродженці Київської області, 1995 та 1998 року народження, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури слідчі повідомили їм про підозру, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, під час відпрацювання оперативної інформації поліцейські викрили у Дарницькому районі киянина, який займався міжрегіональним збутом наркотиків. «Бізнесменом» виявився 20-річний уродженець Донеччини. Він намагався відправити поштою комп’ютерний блок, всередині якого заховав 2 кілограми марихуани.

Порушник замовляв наркотичну речовину через інтернет, потім розфасовував на згортки та відправляв клієнтам по всій державі. Задля конспірації він ховав «товар» і різні побутові предмети та техніку. Під час обшуку за місцем його мешкання правоохоронці також вилучили ще півкілограма наркотику, зіп-пакети та електронні ваги та повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину.

Також поліцейські задокументували два факти збуту у Голосіївському районі. В одному з них під час поверхневої перевірки правоохоронці виявили у чоловіка зіп-пакет з психотропом Альфа-PVP, а неподалік місця затримання ще 9 закладок з тією ж речовиною, які зловмисник встиг сховати.

Молодик пояснив поліцейським, що працював так званим закладчиком наркотиків та продавав їх через телеграм-канали. Раніше не судимому киянину, 1990 року народження, повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Ще одного наркоділка поліцейські викрили під час відпрацювання оперативної інформації, коли виявили у 42-річного мешканця міста Черкаси пів кілограма канабісу на суму близько 25 000 гривень. Встановлено, що зловмисник збував наркотики із рук в руки. За скоєння такого злочину фігуранту повідомлено про підозру.

Разом з тим, по кожному з кримінальних проваджень правоохоронці проводять заходи із встановлення інших осіб, причетних до збуту наркотичних та психотропних речовин на території столиці з метою ліквідації каналів надходження наркотиків.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux