Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські викрили шахрая, який виселив літню жінку з трикімнатної квартири у Печерському районі та привласнив її нерухомість
Опубліковано 26 липня 2024 року о 13:30

Зловмисник познайомився на вулиці із пенсіонеркою та під виглядом допомоги по господарству потрапив до неї у квартиру. Коли жінка вийшла по справах, він поміняв замки та більше до квартири її не пустив, а сам підробив документи на право власності на житлоФігуранту повідомили про підозру, а житло повернули законній власниці.

Викрили зловмисника, який шахрайським способом заволодів квартирою киянки у центрі столиці оперативники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління главку поліції Києва спільно із працівниками управління кримінального аналізу та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Як розповів начальник відділу боротьби з майновими злочинами управління карного розшуку поліції Києва Олег Нетченко, правопорушник підшукував громадян, які мають у власності нерухомість та не мають родичів, та таким чином познайомився із самотньою пенсіонеркою – власницею трикімнатної квартири у Печерському районі Києва:

«Під приводом допомоги по господарству, 48-річний зловмисник потрапив до її квартири киянки. Коли вона вийшла у справах – поміняв замки та самовільно поселився у квартирі пенсіонерки. Надалі він підробив заповіт та фіктивне свідоцтво про її смерть та використовуючи підроблені документи, заволодів квартирою потерпілої».

Під час проведення обшуків за місцем мешкання зловмисника вилучено фіктивний заповіт та свідоцтво про смерть власниці квартири, чисті бланки свідоцтв про народження та смерть, а також заяви про прийняття спадщини від 9-ти різних померлих громадян.

Тож, на підставі зібраних доказів слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України, а житло повернули 71-річній власниці.

Наразі правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до незаконного заволодіння ще 10-ти квартир у столиці та встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до вчинення даного кримінального правопорушення. За вчинене фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.



Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux