Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські притягнули двох кривдників до відповідальності за вчинення домашнього насильства відносно родичів
Опубліковано 09 листопада 2022 року о 10:20

За обома фактами правоохоронці склали адміністративні матеріали про правопорушення, в яких довели вину жінки та чоловіка. Суд застосував до порушників адміністративний арешт терміном на п’ять діб. 

До чергової частини Деснянського управління поліції Києва надійшов виклик від 74-річної киянки, яка повідомила про домашнє насильство. Заявниця розповіла, що її онук прийшов за місцем проживання на вулиці Данькевича та вчинив бійку, а також розтрощив меблі.

Як розповів інспектор сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Деснянського управління поліції Максим Мойсієнко, для встановлення обставин на адресу негайно прибула мобільна група, яка притягнула кривдника до адміністративної відповідальності:

«Ми вгамували 27-річного чоловіка, провели профілактичну бесіду та склали адміністративний протокол за частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

Крім цього мобільна група з протидії домашньому насильству відпрацювала схожий виклик на вулиці Мілютенка. У цьому випадку кривдницею виявилася 52-річна жінка, яка напідпитку вчиняла сварки з матір’ю, вимагала пенсію старенької на спиртні напої, словесно ображала та принижувала. Співробітники сектору склали на киянку адміністративні протоколи за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Матеріали адміністративних правопорушень відносно кривдників направили до Деснянського районного суду. Так, враховуючи високий рівень ризику повторного вчинення домашнього насильства у сім’ї, суд притягнув двох дебоширів до найсуворішого заходу адміністративної відповідальності – адміністративного арешту строком 5 діб. На виконання постанови суду ми помістили їх до ізолятору тимчасового тримання», - додав правоохоронець.


Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux