Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські перекрили міжрегіональний канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів
Опубліковано 14 березня 2024 року о 12:00

Під час обшуків за місцями мешкання зловмисників правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів. Серед вилученого – пістолети, гранати, кулемет, автомат, гвинтівка Мосіна та інше. За збут такого «товару» фігурантам загрожує до семи років ув’язнення. 

Оперативники відділу боротьби з незаконним обігом зброї та вибухівки управління карного розшуку столичного главку поліції спільно з працівниками Подільського управління поліції та працівниками ДЗНД СБУ викрили мешканця Львівської області, який спільно з мешканцем столиці налагодили «бізнес» з продажу вогнепальної зброї та боєприпасів на території України.

Як повідомив начальник управління карного розшуку поліції Києва Андрій Кічук, зловмисники відправляли «клієнтам» замовлення по всій країні за допомогою різних логістичних компаній:

«Ми встановили, що організував незаконний «бізнес» 37-річний львів’янин, а допомагав йому у реалізації злочинної схеми 35-річний уродженець Житомирщини, який мешкає у Києві. На даний час нами задокументовано продаж фігурантами 6-ти автоматів Калашникова та пістолета Макарова. Зловмисники відправляли «товар» через поштові відправлення змінюючи свої персональні дані та приймали оплату на рахунки банківських карток своїх знайомих або віддалених родичів. Під час перевірки їх мобільних телефонів ми також знайшли листування з «клієнтами», які незаконно придбали зброю».

Загалом, в ході проведення обшуків правоохоронці вилучили 2 гранати, пістолети Макарова та Вальтер, кулемет, автомат, гвинтівки, понад дві тисячі набоїв різного калібру, складові частини вогнепальної зброї, димові шашки, мобільні телефони та банківські картки.

Обидва чоловіки затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу за попередньою змовою групи осіб.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux