Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники затримали 21-річного молодика за підозрою у вчиненні грабежу
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 12:00

Зловмисник забризкав перехожому очі газовим балоном, вихопив з його кишені мобільний телефон та втік. За скоєне фігуранту із кримінальним минулим загрожує до 10 років позбавлення волі. 

До чергової частини Дарницького управління поліції звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що на вулиці невідомий силою відібрав у нього смартфон. На місце негайно направили слідчо-оперативну групу та працівників кримінальної поліції районного управління.

Правоохоронці встановили, що потерпілий на вулиці на прохання перехожого дістав з кишені телефон та підказав йому яка година. Згодом невідомий наздогнав заявника з тим самим питанням, проте коли чоловік обернувся – нападник забризкав йому очі газом сльозогінної дії та, поваливши на землю, вихопив із кишені куртки мобільний телефон й втік.


Начальник кримінальної поліції Дарницького управління поліції Олександр Пак повідомив, що під час комплексу розшукових заходів, протягом доби, оперативники підрозділу із залученням працівників сектору кримінального аналізу та колег управління карного розшуку столичного главку затримали підозрюваного:

«Ним виявився 21-річний місцевий мешканець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та грабіж. Під час невідкладного обшуку за місцем тимчасового проживання підозрюваного ми вилучили речові докази – газовий балончик і мобільний телефон потерпілого та затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України».


Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану та за погодженням окружної прокуратури повідомили фігурантові про підозру. Санкція статті передбачає покарання від семи до 10 років позбавлення волі.


«Дарницький районний суд ухвалив клопотання слідчих щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та на час досудового розслідування залишив його під вартою без права внесення застави, а ми перевіряємо фігуранта на ймовірну причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень на території столиці», – додав начальник кримінальної поліції.


Відділ комунікації поліції Києва

 Євген Ласкін


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux