Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі повідомили чоловіку про підозру за незаконне заволодіння автомобілями у Деснянському районі
Опубліковано 17 червня 2021 року о 17:30

Зловмисник викрадав авто для подальшого продажу по запчастинах. Крім зібраної доказової бази по чотирьох епізодах, фігуранта підозрюють у вчиненні ще двох на території Святошинського району столиці. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Протягом березня поточного року до чергової частини Деснянського управління поліції надійшло декілька повідомлень про викрадення транспортних засобів зі стоянки на вулиці Сержа Лифаря. Кожне звернення належним чином черговий зареєстрував, а на місці працювала слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник Деснянського управління поліції Юрій Герасименко, у ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативні працівники територіального управління спільно з поліцейськими Святошинського управління поліції встановили та затримали особу зловмисника. Ним виявився 57-річний киянин:

«Ми з’ясували, що чоловік викрадав автівки, відганяв у гаражний бокс, де розбирав на запчастини задля подальшого продажу. Слідчі провели санкціоновані обшуки, впізнання з потерпілими, свідками та зібрали необхідну доказову базу, яка вказує на причетність затриманого до угону чотирьох авто. Зловмисник своїми діями завдав власникам транспортних засобів матеріальної шкоди у розмірі 16 тисяч доларів США».

Слідчий Деснянського управління поліції повідомив фігуранту про підозру у скоєнні чотирьох злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

«Наразі за погодженням з Деснянською окружною прокуратурою міста Києва ми направили матеріали кримінальних проваджень у слідчий відділ Святошинського управління поліції для подальшого розслідування злочинної діяльності затриманого», - додав начальник територіального управління поліції.

Відділ комунікації поліції Києва
Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux