Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці повідомили про підозру чоловіку за вбивство знайомого з корисливих мотивів
Опубліковано 08 квітня 2022 року о 18:21

Зловмисник спочатку кілька разів вдарив потерпілого молотком по голові, а потім задушив електричним шнуром. У пошуках ймовірного підозрюваного допомогла службова собака, яка швидко вивела на його слід. За скоєне фігуранту загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від працівників  житлово-комунального господарства про те, що біля сміттєвих контейнерів поблизу багатоповерхівки на вулиці Андрія Малишка вони виявили килим, всередині якого лежить мертвий чоловік з явними ознаками насильницької смерті. За вказаною адресою терміново прибули слідчо-оперативна група, екіпаж патрульної поліції, кінологи та «швидка».

Як розповіла старша слідча Дніпровського управління поліції Юлія Петренко, на місці події правоохоронці з’ясували, що несумісні з життям травми потерпілий отримав внаслідок раптового конфлікту зі знайомим:

«Ми поспілкувалися зі свідками та встановили, що зловмисник та потерпілий посварилися під час спільного розпивання алкогольних напоїв у квартирі підозрюваного. Власник помешкання кілька разів вдарив свого опонента молотком по голові, потім затулив йому рот кляпом, аби не було чути крики про допомогу, і задушив електричним шнуром. Після цього нападник забрав у померлого телефон, а його тіло закутав у килим та виніс на смітник».

Поліцейські одразу розпочали встановлювати свідків злочину, а також залучили до пошуку зловмисника кінолога зі службовою собакою на ім’я Джульєтта. Собака взяла слід від місця виявлення потерпілого та привела правоохоронців до дверей квартири, в якій ймовірно сталося вбивство. Слідчо-оперативна група, оглядаючи місце події, також виявила сліди бурого кольору, схожі на кров.

«У ході невідкладного обшуку оселі підозрюваного ми затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисником виявився місцевий мешканець, 1962 року народження, який розповів, що вже встиг продати телефон померлого незнайомцю», - зазначила поліцейська.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Наразі за процесуального керівництва окружної прокуратури ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину та направили до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання від вартою. Досудове розслідування триває», — додала Юлія Петренко.

Відділ комунікації поліції Києва
Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux