Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські поспілкувалися зі школярами про безпеку в Інтернеті
Опубліковано 11 лютого 2020 року о 17:52

Правоохоронці розповіли, як не стати жертвою зловмисників у соціальних мережах та які наслідки можуть бути через інтернет-спілкування неповнолітнього з незнайомцями.

Про злочини, де потерпілими є діти, булінг, безпеку особистих даних та покупки в соціальних мережах розповіли представники столичного управління протидії кіберзлочинам, інспектори ювенальної превенції Головного управління поліції Києва та Голосіївського управління поліції. Школярі загальноосвітньої школи №150 активно спілкувалися з представниками поліції, ділилися з ними своїми життєвими історіями та запитували про роботу правоохоронців, яка стосується безпеки в Інтернеті.

Під час зустрічі співробітник кіберполіції Ярослав Шеремет акцентував увагу дітей на такому виді злочину, як грумінг:

«Доросла людина через спілкування у соціальних мережах входить у довіру з дитиною, а потім просить фото інтимного характеру. Коли зловмисник їх отримує, то починає шантажувати підлітка, вимагати гроші».

Ювенальний інспектор столичного главку поліції Світлана Гекалюк звернула увагу дітей на те, що не можна зустрічатися та вести спілкування з невідомими, які мають сумнівні соціальні сторінки:

«Це недавно зареєстровані користувачі, які нав’язливо пропонують спілкування, просять фото чи якусь інформацію від вас. Вони можуть розпитувати про сім’ю або пропонують зустріч. Про такі випадки необхідно негайно повідомляти дорослим», - повідомила поліцейська. 

Про безпечність інтернет-покупок розповів працівник управління протидії кіберзлочинам Сергій Демянко:

«Замовлення в Інтернеті потрібно робити тільки на перевірених майданчиках. Пам’ятайте, що сумнівні сайти та сторінки реалізаторів у соціальних мережах можуть зникнути після переказу ваших коштів. Навіть безпечні відправлення через оформлення посилки «накладним платежем» теж має ризик. Продавець може не дати вами досконало оглянути товар та виявити його недоліки, а кошти вже будуть сплачені».

«Дитячі» поліцейські територіального підрозділу наголосили, що правоохоронці завжди невідкладно реагують на всі злочини проти дітей й встановлюють причетних до цього осіб. Від батьків та самих неповнолітніх, насамперед, потрібна обізнаність у таких видах посягань.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux