Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські обговорили питання ефективної роботи з наркозалежними та підлітками
Опубліковано 07 червня 2019 року о 16:48

Ініціатором проведення семінару-тренінгу виступила Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна». За результатами зустрічі, яка відбулася на базі Голосіївського управління поліції, понад 30 учасників отримали нові знання, що підтверджуються відповідними сертифікатами.   

У рамках проекту «Безпечна громада – спільна відповідальність» представники благодійної організації зустрілися з дільничними інспекторами поліції та працівниками ювенальної превенції, аби визначити інструменти спільної роботи із наркозалежними та надання допомоги особам із груп ризику.

Як зазначила виконавчий директор «Конвіктус Україна» Євгенія Кувшинова, семінар передбачав чотири сесії, які включали обговорення спільної роботи з наркозалежними та взаємодії з дітьми та підлітками, які вживають психоактивні речовини:

«І поліція, і ми працюємо над одним завданням – зробити наше місто безпечним. Проте наша робота повинна базуватися виключно на дотриманні прав людини, а не на тому, яке соціальне життя вона веде. Тобто ми повинні використовувати сучасні методи роботи у боротьби з наркозалежністю, які напрацьовані фахівцями в інших державах, у тому числі європейських».

Розібратися зі синдромом психічної залежності, визначити портрет наркозалежного та налагодити ефективну роботу у подоланні цих явищ допоміг поліцейським психотерапевт і тренер благодійної організації Євген Скляренко. Його колега Алла Мельник на прикладах розповіла про особливості роботи з дітьми та підлітками, які вживають психоактивні речовини,  а також поділилася досвідом роботи молодіжного клубу «Street power».

За словами старшого інспектора сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції Василя Панасюка, який став учасником семінару, такі тренінги корисні у роботі правоохоронця, адже це дає можливість почути іншу думку і допомагає розібратися у ситуаціях, з яким ще не стикалися:

«Сподіваємося, що такі семінари проводитимуть надалі, тому що ми не тільки отримуємо нові знання, а маємо можливість висловити своє бачення. А відтак створюється робоча атмосфера, яка у подальшому переростає у плідну співпрацю».

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux