Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники затримали угонщика мотоцикла
Опубліковано 30 березня 2021 року о 14:39

Чоловік видав себе за власника, оплатив на пошті лише доставку товару та забрав мотоцикл. Тепер він може провести до п’яти років за ґратами.

До чергової частини Шевченківського управління поліції звернувся чоловік із заявою про викрадення його мотоциклу з поштового відділення. Для встановлення обставин правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група районного управління поліції.

Як розповів начальник сектору карного розшуку Шевченківського управління поліції Олексій Щукін, правоохоронці встановили, що потерпілий в мережі інтернет виставив оголошення про продаж свого мотоцикла:

«Вже через деякий час з чоловіком зв’язались невідомі та погодились придбати даний транспортний засіб. Продавець надіслав поштою мотоцикл з Харківської області до міста Києва та сам приїхав на зустріч з покупцями, аби показати товар. Однак, коли він прийшов отримати свій транспортний засіб, то дізнався, що напередодні його вже забрали».

Оперативні співробітники проаналізували записи з камер відеоспостереження та з’ясували, що до каси поштового відділення підійшов невідомий, видав себе за власника, оплатив доставку товару та забрав мотоцикл. Після чого втік з місця скоєння злочину у невідомому напрямку.

Правоохоронці швидко встановили рух пересування зловмисника та його спільників. У ході проведення оперативно-розшукових дій, поліцейські затримали причетного до скоєння злочину. Це – 20-річний мешканець Києва, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження розпочате за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманого до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень на території столиці. Щодо двох його спільників вирішується питання про їх процесуальний статус у кримінальному провадженні. 

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux