Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Старший дільничний офіцер Солом’янського управління поліції Микола Редчиц: «Важливо сумлінно виконувати свою роботу і залишатися захисником громадян та своєї держави у будь-якій ситуації»
Опубліковано 27 червня 2022 року о 12:50

Поліцейський вже понад 12 років несе службу у правоохоронних органах і переконаний, що спільними зусиллями можна викорінити негативні та протиправні явища. Поліцейський готовий завжди прийти на допомогу тим, хто цього потребує.

Службу в органах внутрішніх справ правоохоронець розпочав ще у 2010 році, тоді чоловік служив у батальйоні патрульної служби міліції Деснянського районного управління. З 2018 року став працювати дільничним офіцером у Солом’янському управління поліції та деякий час у складі мобільної групи по протидії вчиненню насильства в сім’ї.

- Чому обрали професію правоохоронця?

- Я завжди знав, що від вибору професії залежить моя доля і обираючи професію правоохоронця я розумів, яка відповідальність лягає на мої плечі. Однак це було дуже велике бажання, тож складнощі, які виникали на моєму шляху лише мотивували якнайкраще опанувати обраний напрямок.

- Чому вирішили замість дільничного деякий час попрацювати у групі по протидії насильству в сім’ї?

- Робота дільничного передбачає взаємодію із мешканцями району та допомогу їм у будь-яких ситуаціях і проблемах. Окрім потерпілих від кримінальних правопорушень, часто звертаються люди із проблемами з близькими та родичами, тож коли випала можливість певний час попрацювати за іншим напрямком, я вирішив отримати нові знання та навички.

- Чи не важко було кожного разу стикатись із насильством та протиправною поведінкою по відношенню до дітей та жінок?

- Як я вже розповідав раніше - ніхто не має права застосовувати насильство.  Тож в першу чергу моє завдання захистити потерпілого та надати всю необхідну допомогу. Мої відчуття відходять на останній план, просто розуміння того, що таке може відбуватись у сучасному світі змушує задуматись про те, як я можу попередити це у майбутньому.

- Чи приймаєте Ви близько до душі те, що доводилось спостерігати на викликах?

- За понад 500 викликів вже емоційно відносишся до цього трохи простіше, просто я не хочу щоб моя донечка зіткнулась зі схожим у своєму житті, тож насамперед роблю усе можливе аби викорінити це негативне явище. Моє бажання – аби діти не спостерігали ні сварок батьків, ні насилля, ні будь-яких посягань на життя чи здоров’я. Ми маємо виростити свідому та добру націю.

- Що найважливіше у роботі поліцейського?

- Найважливішим вважаю: сумлінно виконувати свою роботу і залишатися захисником громадян та своєї держави у будь-якій ситуації незалежно від покладених обов’язків. Адже ти ніколи не знаєш, в який момент знадобиться твоя допомога. Були ситуації коли і чоловіка доставляли до лікарні, і допомагали розкривати злочини, і розшукували дітей, а останнім часом чергуємо на блокпостах та викриваємо диверсійно-розвідувальні групи.

- Що найскладніше у роботі поліцейського?

- Я з самого початку знав про відповідальність цієї роботи та важливості своєї справи. Тож найскладніше не виконання покладених обов’язків чи поставлених завдань, а бачити страждання громадян від протиправних дій, залишатися толерантним до кривдників та не показувати власної думки.

- Чим займаєтесь у вільний час?

- В даній ситуації, яка склалась у країні, я намагаюсь якомога більше часу провести зі своїми батьками та родиною. Зараз кожна хвилина спілкування безцінна та важлива, тому хочеться не втратити можливість на щасливі та радісні моменти.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux