Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Співробітники поліції діалогу пройшли тренінги за курсом використання досвіду скандинавської моделі
Опубліковано 11 лютого 2019 року о 13:22

Групи комунікації під час семінарів вивчали європейський досвід роботи під час забезпечення охорони громадського порядку. Крім засвоєння теоретичної частини, на заняттях вони також відпрацьовували моделі спілкування з різними категоріями громадян, зокрема і представниками засобів масової інформації.

У Головному управлінні Національної поліції у м. Києві завершився черговий курс тренінгів для столичних працівників поліції, яких залучають до складу антиконфліктних груп.

Заняття проводили сертифіковані тренери превентивної комунікації, співробітники відділу комунікації, психологічного та правового забезпечення столичного главку, викладачі Національної академії внутрішніх справ України.

"На сьогоднішній день участь у семінарах-тренінгах взяли вже 60 співробітників поліції Києва, котрі нестимуть службу у складі груп перемовників. Усі вони детально вивчали чотири головних принципи в діяльності поліції діалогу - сприяння, володіння інформацією (знання), комунікація, диференціювання", - розповіла начальник відділу превентивної комунікації поліції Києва Вікторія Азарова.

Вона також додала, що важливим моментом навчання є обмін досвідом із працівниками, які доволі ефективно комунікують із громадянами під час мітингів та масових акцій, вміють своєчасно оцінити загрози та ризики.

У свою чергу з поліцейськими психологами учасники семінарів відпрацьовували стресостійкість та розбирали особливості планування діалогу з мітингувальниками.

"Ми провели лекції з психологічної проблематики, яка стосується контактної взаємодії з різними групами осіб та переговорів у кризових ситуаціях. Це потрібно для того, щоби працівники превентивної комунікації були обізнаними з приводу тих психологічних закономірностей, які виникають у практичній діяльності", - наголосив доктор юридичних наук, професор Національної академії внутрішніх справ України Іван Охріменко.

Працівники відділу правового забезпечення столичного главку розповіли про міжнародні стандарти в галузі прав людини, пов'язані зі свободою мирних зібрань, а також зупинилися на нормативно-правовій базі, що регулює питання здійснення та сприяння проведення масових заходів.

Окрім цього, кожен із присутніх на семінарі мав можливість відпрацювати на камеру стратегію спілкування з журналістами та активістами, демонструючи при цьому кодекс професійної поведінки та виваженість.

На думку тренерів, отриманні знання допоможуть поліцейським у подальшому  знаходити грамотний баланс між вимогами протестувальників та окремих осіб, налагоджувати контакт із людьми, своєчасно попереджати порушення правопорядку.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux