Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі столичної поліції оголосили киянину про підозру за крадіжку номерних знаків та заволодіння автомобілем
Опубліковано 12 липня 2021 року о 14:39

Чоловік вкрав кілька номерних знаків, один із яких планував використати для викрадення автівки. Однак поліцейські вчасно побачили іномарку з підозрілим водієм всередині, якого вирішили перевірити. Побачивши правоохоронців, незнайомець почав тікати, але вони наздогнали та затримали. Тепер йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час патрулювання Дарницького району столиці патрульні поліцейські побачили автомобіль із розбитим склом. Перевіривши номерні знаки транспортного засобу, поліцейські встановили, що вони належать іншому авто. При цьому водій, який сидів за кермом, поводив себе підозріло, а, побачивши правоохоронців, почав тікати.

Як повідомив начальник слідчого відділу Дарницького управління поліції Тарас Платок, поліцейські наздогнали втікача та затримали його, а для документування події викликали слідчо-оперативну групу:

«Ми встановили, що напередодні чоловік викрав кілька номерних знаків, а далі проник у салон іномарки, якою у подальшому планував заволодіти. З цією метою він встиг переставити номерні знаки з іншого автомобіля. У право рушника ми виявили та вилучили пристрій для сканування сигналізації та кілька номерних знаків».

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 32-річний місцевий мешканець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за угон автомобіля та розбій, а в березні цього року слідчі скерували до Дарницького районного суду міста Києва обвинувальний акт відносно нього за вчинення злочину за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особам, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Слідчі Дарницького управління поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За вчинене зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Бреус

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux