Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва повідомили про підозру двом чоловікам, які за 5 000 доларів США організовували незаконний перетин кордону
Опубліковано 07 листопада 2022 року о 09:00

Правопорушники «допомагали» призовникам виїхати за межі держави під виглядом волонтерської діяльності. На даний час затримані перебувають під вартою. За такі дії їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

 

Слідчі Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України, оперативниками Державної прикордонної служби України та за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури викрили двох мешканців столиці, які організували незаконний перетин державного кордону.

Під час досудового розслідування з’ясувалось, що один із правопорушників підшукував охочих військовозобов’язаних чоловіків призовного віку покинути межі держави задля уникнення мобілізації, а інший - оформлював їм документи для виїзду за кордон в якості волонтерів через благодійну організацію. Вартість такої послуги становила 5 000 доларів США з людини.

У ході реалізації оперативної інформації поліцейські затримали фігурантів у момент передачі другої частини коштів за організацію безперешкодного перетину кордону у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затримані – раніше не судимі 43-річний уродженець Луганської та 65–річний уродженець Чернівецької областей.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив правопорушникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України та направив клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Судом порушникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. За такі дії чоловікам загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux