Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва завершили розслідування автопригоди за участю автобуса, у якій постраждали троє жінок
Опубліковано 02 вересня 2019 року о 12:56

Матеріали кримінальних проваджень, у яких фігурують водій, котрий перебував за кермом, та механік, який випустив на маршрут несправний  автобус, передали в прокуратуру, а обвинувальні акти – у суд.

Нагадаємо: дорожньо-транспортна пригода сталася у березні цього року поблизу станції метро «Дорогожичі». Водій, керуючи автобусом, збив трьох жінок, котрі переходили дорогу на дозволений сигнал світлофора. Потерпілих госпіталізували, двоє із них були у тяжкому стані. 

Поліцейські затримали водія у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проведена експертиза показала, що він на момент скоєння ДТП був тверезим. 

Під час спілкування зі слідчими водій пояснював, що гальмівна система автобуса була не в робочому стані, тож він не міг зупинити транспортний засіб. Цей факт підтвердила і відповідна експертиза. За висновками фахівців, технічну несправність автобуса міг виявити при візуальному огляді працівник, котрий перевіряє транспортні засоби перед їх виїздом на маршрут. Також проблему із гальмами міг помітити і сам водій.  

Слідчі столичної поліції повідомили водію автобуса про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення  з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 

Окрім того, механік комунального підприємства, яке обслуговує даний маршрут, є підозрюваним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 287 (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання – до п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Досудові розслідування вказаних кримінальних проваджень завершені. Обвинувальні акти стосовно водія та механіка скеровані до суду для призначення покарання відповідно до чинного законодавства.
 

Відділ комунікації поліції Києва
Мар’яна Рева


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux