Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сів за кермо у наркотичному сп’янінні та в’їхав у автобус: у Києві судитимуть водія, з вини якого постраждало більше тридцяти громадян
Опубліковано 08 березня 2023 року о 09:15

28-річний водій легковика перевищив дозволену швидкість та скоїв зіткнення із пасажирським автобусом, внаслідок чого транспортний засіб виїхав за межі проїжджої частини та наїхав на електроопору. 

Дорожньо-транспортна пригода сталася у вересні 2022 року на проспекту Повітрофлотському у Києві. 28-річний водій автомобіля «Мерседес» наїхав на маршрутний автобус, у салоні якого перебували пасажири. Внаслідок зіткнення автобус виїхав за межі проїжджої частини та скоїв наїзд на електроопору. До лікарень було доставлено 32 постраждалих із травмами різного ступеню тяжкості, у тому числі допомогу надали 5-річній дівчинці – пасажирці легковика.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович, у рамках кримінального провадження було проведено низку слідчих дій та технічних експертиз:

«Встановлено, що водій автомобіля «Мерседес» перебував під дією наркотичного сп’яніння. Крім того, під час невідкладних слідчих дій з салону його транспортного засобу ми вилучили пакунок із наркотичними засобами. Порушник перевищив швидкісний режим та скоїв зіткнення із автобусом, той в свою чергу виїхав за межі дороги та скоїв наїзд на електроопору. Троє пасажирів автобусу отримали тяжкі тілесні ушкодження, 29 - середнього та легкого степеню тяжкості. Серед травмованих також був неповнолітній пасажир автобусу та 5-річна дитина, яка перебувала у салоні легковика».

Слідчі поліції Києва повідомили водію про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження та за ч. 1 ст. 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Наразі досудове розслідування завершено та правоохоронці скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом за погодженням Київської міської прокуратури до суду для розгляду справи по суті. Фігурантові може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux