Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Щодня на службі намагаюся робити те, що приносить користь мешканцям моєї дільниці», - Віктор Мандибура
Опубліковано 18 червня 2020 року о 11:33

Він не просто поліцейський офіцер громади, а зразковий дільничний Голосіївського управління поліції. А створити безпечнішою і затишнішою адміністративну територію обслуговування майору поліції допомагають місцеві жителі з активною життєвою позицією.

Коли восени минулого року у рамках реформування поліцейського офісу іноземні партнери запропонували дільничним Голосіївського управління поліції спробувати оптимізувати щоденну роботу за прикладом проекту «Поліцейський офіцер громади» , Віктор Мандибура один із перших охоче погодився спробувати себе у нових вимогах:

«У правоохоронній структурі я з 1998 року. Тому мені, як старшому дільничному з 20-річним досвідом, захотілося спробувати новий формат роботи на своїй адміністративній зоні обслуговування. Разом із іншими дільничними офіцерами пройшов міжнародний тренінг зі взаємодії поліції і громади, де нас навчили працювати за принципами Community Policing. Після навчання за нами закріпили службові автомобілі, оснащені всім необхідним, а нещодавно іноземні партнери передали поліцейський однострій».

Кожен день Віктора Мандибури починається з патрулювання адміністративної зони та виявлення проблемних ситуацій мешканців. І коли для досягнення мети повноважень не вистачає, правоохоронець долучає до вирішення питань комунальні служби, міську владу та активних мешканців.

«Щодня на службі намагаюся робити те, що приносить користь мешканцям моєї дільниці. Десь люди скаржаться на сусідів, десь – на безхатченків, які влаштовують під вікнами посиденьки. У кожній ситуації потрібно негайно відреагувати, уважно вислухати, розібратися та прийняти виважене рішення», - ділиться досвідом старший дільничний.

Серед прикладів таких ситуацій правоохоронець згадав, як нещодавно допоміг у пошуку іншого місця сім’ї, що оселилася у жахливих умовах, а розшукуваній дівчині з обмеженими можливостями повернув документи. Також майор поліції пригадав колективну скаргу мешканців багатоповерхівки на сусіда, що роками захаращував квартиру, із якої у подальшому він спільно із комунальними службами району вивіз близько 30 тон сміття.

Запорукою успіху правоохоронця, який хоче стати зразковим поліцейським офіцером громади, Віктор Мандибура вважає бажання стати невід’ємною частиною самої громади. А головне – бути першим помічником для людей, котрі звертатимуться до нього за порадою чи допомогою, якщо стали жертвою злочину чи стикнулися з несправедливістю.

«Всеукраїнський проект «Поліцейський офіцер громади» докорінно змінив підхід до служби. І тепер моя мета – донести до кожного мешканця дільниці, що тільки разом ми зможемо змінити криміногенну ситуацію району та зробити його безпечнішим», - підкреслив майор поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux