Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліцейські викрили групу шахраїв, які намагалися заволодіти двома квартирами киянина
Опубліковано 02 лютого 2019 року о 09:40

Зловмисники скористалися відсутністю господаря та спробували переоформити право власності на його житло. Завдяки пильності нотаріуса, їм не вдалося провернути оборудку із квартирами. За даним фактом розпочаті кримінальні провадження.

До чергової частини Шевченківського управління поліції зателефонував приватний нотаріус та повідомив, що до нього за послугою звернулися двоє осіб, але під час перегляду наданих документів виникли сумніви щодо їх достовірності. За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група для документування події.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, група шахраїв складалася з двох осіб: жінки та чоловіка, які заснували товариство. Шляхом підробки документів вони зробили киянина співзасновником, а замість грошей до статутного капіталу внесли нерухомість - дві квартири у столиці.

«Поки киянин відпочивав за кордоном, шахраї скористалися його відсутню, підробили документи та звернулися з ними до нотаріуса, аби переоформити право власності на нерухомість. Однак спеціаліст відмовила їм через розбіжності у даних паперах. Отримавши відмову, наступного дня ці особи  звернулись у іншу контору, де у нотаріуса знову виникли питання щодо законності наданих документів – і він одразу викликав правоохоронців», - зазначив начальник управління.

Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Жінка – мешканка міста Васильків, 1985 року народження, яка на даний час за місцем проживання обвинувачується у злочині, пов'язаному із підробкою документів. Чоловік – мешканець Києва, 1984 року народження, раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв.

За даним фактом розпочаті кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство), ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Фігурантам за скоєння ряду злочинів загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

«Під час невідкладних слідчих дій за місцем мешкання головної фігурантки ми виявили та вилучили документи з ознаками підробки, кліше для печаток, штампів та мобільні телефони. Вилучене направили на експертизу», - додав Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux