Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві працівники карного розшуку затримали валютного шахрая
Опубліковано 16 квітня 2020 року о 09:08

Зловмисник під виглядом обміну валюти за привабливим курсом ошукав двох киян на суму понад 70 000 доларів США. Чоловіка заарештовано, йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До чергової частини Дарницького управління поліції надійшла інформація про шахрайство. Заявниця розповіла, що невідомий під виглядом обміну валюти заволодів її грошима у сумі 33 000 доларів США.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що напередодні потерпіла у мережі Інтернет звернула увагу на оголошення про обмін валюти за так би мовити «вигідним» курсом. Потім вона домовилася з автором повідомлення про зустріч щодо обміну понад 30 тисяч доларів США. На зустріч аферист прибув на таксі та після отримання валюти в салоні автомобіля повідомив, що гривні у багажнику, тож вийшов на вулицю і втік з місця злочину.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, слідчі зареєстрували подію у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Під час проведення комплексу оперативних заходів працівники відділу кримінальної поліції встановили місце знаходження та затримали підозрюваного у даному злочині:

«Ним виявився 26-річний мешканець Київської області, який зізнався у вчиненні цієї шахрайської оборудки. Правоохоронці провели обшук за місцем його проживання, де виявили та вилучили речові докази. У подальшому ми встановили причетність затриманого до аналогічного злочину - два місяці тому він також ошукав киянина на суму близько 40 000 доларів США».

Слідчим відділом Дарницького управління поліції за погодженням з київською міською прокуратурою №2 винесено постанову про об’єднання двох кримінальних проваджень. Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

На час проведення досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 420 тисяч гривень. Фігуранту загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Євген Ласкін


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux