Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі столичної поліції завершили досудове розслідування відносно організованої злочинної групи шахраїв
Опубліковано 03 квітня 2021 року о 11:47

Зловмисники, використовуючи ім’я офіційної установи, видавали громадянам підроблені сертифікати для розмитнення транспортних засобів, які були ввезені в Україну з-за кордону. Під час досудового розслідування встановлено 22 епізоди протиправної діяльності.

Під час реалізації оперативної інформації працівники Подільського управління поліції за оперативного супроводження співробітників департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7 задокументували незаконну діяльність групи осіб, які організували незаконний бізнес із видачі підроблених сертифікатів на автомобілі іноземної реєстрації для їх подальшої легалізації та реєстрації у сервісних центрах МВС.

Слідчий Подільського управління поліції Денис Островерхов зазначив, що спільники підшукували клієнтів через оголошення в інтернеті. Для цього ними був створений сайт від імені однієї з приватних фірм з надання послуг сертифікації автомобілів, завезених в Україну з ЄС та США:

«До складу групи входило четверо осіб, серед яких організатор - 33-річний киянин та троє його спільників, мешканці Київської та Житомирської областей. Порушники розповідали потенційним клієнтам про можливість здійснення сертифікації в обхід офіційної процедури в режимі онлайн по фотографіях транспортних засобів та документів на них. Свої послуги вони оцінювали в 4500 тисячі гривень. Після здійснення оплати замовники отримували підроблені документи поштою».

За місцем мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях було здійснено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено техніку, за допомогою якої друкувались фальшиві сертифікати, телефони, сім-картки та робоча документація. У ході досудового розслідування встановлено 22 епізоди злочинної діяльності.

«Організатору та трьом його спільникам було оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною четвертою статті 190 (Шахрайство), частиною третьою статті 28 частин першою та третьою статті 358 (Підроблення або використання підроблених документів, печаток, штампів чи бланків) Кримінального кодексу України. Санкція найбільш тяжкого злочину передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна» - додав правоохоронець.

Поліція наголошує, що дійсна процедура сертифікації автомобілів державним стандартам України, які були ввезені з-за кордону, здійснюється лише ліцензованими юридичними особами в умовах безпосереднього дослідження автомобіля спеціалістом.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux