Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва оголосили про підозру чоловіку, який продавав неіснуючі захисні маски
Опубліковано 10 вересня 2020 року о 15:09

Серед ошуканих покупців були медичні установи, комерційні та благодійні структури, а також громадяни з багатьох регіонів України. Зловмисник завдав шкоди потерпілим на майже 700 тисяч гривень, йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства працівники Управління протидії кіберзлочинам в місті Києві та Дарницького управління столичної поліції встановили та затримали підозрюваного, який через мережу Інтернет здійснював продаж неіснуючих у нього товарів протиепідемічного призначення.

Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, затриманим виявився 34-річний киянин:«Ми встановили, що у березні місяці поточного року він зареєстрував підприємство на підставну особу та відкрив банківські рахунки у двох фінансових установах. Не маючи мети займатися підприємницькою діяльністю, чоловік розміщував оголошення на відомих порталах мережі Інтернет про продаж захисних медичних масок за значно нижчими цінами, ніж у торгівельних мережах. Обов’язковою умовою доставки товару була стовідсоткова передплата, а отримавши гроші, підозрюваний видаляв інформацію та блокував мобільні номери, адреси електронної пошти тощо».

Наразі поліцейським відомо про, щонайменше, 21 епізод шахрайських дій затриманого.

«Серед постраждалих комерційні, бюджетні та благодійні організації, громадяни з майже усіх регіонів України, а також два держпідприємства, які є медичними закладами. Їм завдано матеріальної шкоди на майже 700 тисяч гривень. Але, це не остаточна кількість потерпілих та загальна сума збитків», - зауважив очільник Дарницької поліції.

Під час обшуків за місцем проживання та автомобіля підозрюваного правоохоронці виявили речі і документи, що підтверджують його протиправну діяльність та які відображають господарську і фінансову діяльність, пов’язану із незаконними заволодінням грошових коштів потерпілих.

«Ми вилучили комп’ютерну техніку, накопичувачі інформації, мобільні телефони, сім-карти, печатки фіктивних підприємств, гроші, здобуті злочинним шляхом, а також чорнові записи із даними про здійснення шахрайських оборудок», - додав Олександр П’ятниківський.

Наразі слідчим відділом Дарницького управління поліції чоловіку повідомлено про підозру у вчинені шахрайства у великих розмірах шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на час проведення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Поліція вживає заходи щодо встановлення інших аналогічних фактів протиправної діяльності фігуранта.  

 

Відділ комунікації поліції Києва

Євген Ласкін

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux