Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Самовільно захопив земельну ділянку на території ландшафтного заказника - у Києві судитимуть чоловіка за незаконне будівництво та підроблення документів
Опубліковано 06 березня 2024 року о 10:50

Правопорушник побудував будинок на земельній ділянці, що розташована у межах території ландшафтного заказнику місцевого значення «Жуків острів», яка віднесена до природно-заповідного фонду. Слідчі повідомили йому про підозру та скерували обвинувальний акт до суду. 


Слідчі відділу розслідування злочинів проти довкілля столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань у м. Києві та за процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури викрили 54-річного уродженця Дніпропетровської області у самовільному будівництві будинку на самовільно зайнятій земельній ділянці, а також підробці та використанні офіційного документу.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік, на самовільно зайнятій земельній ділянці площею 0,0456 га побудував приватний будинок та встановив навколо нього паркан. Вказана земельна ділянка розташована у межах території ландшафтного заказнику місцевого значення «Жуків острів» та віднесена до природно-заповідного фонду. Далі, на підставі підроблених документів він зареєстрував право власності на будівлю.

За висновками спеціалістів Державної екологічної інспекції Столичного округу, в результаті таких протиправних дій територіальній громаді міста Києва спричинено матеріальну шкоду у розмірі майже 300 тисяч гривень.


Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України – самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, та 4 ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux