Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліцейські викрили трьох молодиків в інсценуванні розбійного нападу на магазин одягу
Опубліковано 30 січня 2019 року о 14:40

Продавець-консультант, у якого виникли непорозуміння з власником, напередодні звільнення разом із двома спільниками заволодів виручкою. Проте версія фейкового нападу виявилася правдоподібною лише для підприємця, а не для досвідчених правоохоронців.

До Дарницького управління поліції звернувся місцевий мешканець із заявою про розбійний напад у магазині на вулиці Вербицького. Для документування події на адресу негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Як розповів начальник Дарницького управління поліції Сергій Чернишев, на місці правоохоронці поспілкувалися з працівником магазину та його товаришем, який став свідком нападу:

«З їх слів, невідомий зайшов до крамниці і під погрозою предмета, схожого на пістолет, почав вимагати гроші. Продавець сприйняв погрозу реально і віддав із каси 21 тисячу гривень. Після цього нападник втік, але його прикмети товариші запам’ятати нібито не встигли».

За фактом розбою слідчі розпочали кримінальне провадження, у рамках розслідування якого оглянули приміщення та виявили камери відеоспостереження. Однак вилучити записи з камер виявилося неможливим.

«На момент скоєння злочину камери були вимкнуті. Хоча власник бутіка нас запевнив, що вони постійно працювали. Тож ми запросили відео з інших камер, встановлених на поверсі торгового центру. Саме вони зафіксували пересування невідомого, який, як виявилося, був товаришем потерпілого консультанта», - повідомив Сергій Володимирович.

У подальшому при спілкуванні з поліцейськими молодики зізналася в інсценуванні розбійного нападу і повідомили, що насправді самі взяли гроші з каси. Усі троє – місцеві мешканці, 1995, 1999 та 2000 років народження. Раніше у поле зору поліцейських не потрапляли.

«Вирішується питання щодо перекваліфікації події з розбійного нападу та відкриття кримінальних проваджень за статтями 185 (Крадіжка) та 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі», - додав Сергій Чернишев.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux