Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці розшукали двох чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у розбійному нападі на пункт обміну валют
Опубліковано 21 жовтня 2021 року о 12:07

Під погрозою ножа зловмисники змусили працівницю віддати ключі від приміщення. Проте далі жінка вчинила опір, тож нападники не встигли заволодіти майном і втекли. Однак дії спільників зафіксували камери відео нагляду, за допомогою яких поліцейські встановили їх особи та місце знаходження. За скоєне зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На початку жовтня поточного року до столичної поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на пункт обміну валют на проспекті Відрадному. На адресу виїхали працівники поліції, оглянули приміщення, поспілкувалися з касиром пункту та розпочали пошуки зловмисників у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

Як повідомив начальник Солом’янського управління поліції Іван Жук, у ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці опитали ймовірних свідків й очевидців, переглянули записи відеокамер спостереження всередині пункту обміну й ті, що входять до системи «Безпечне місто», та з’ясували особи нападників:

«Ми встановили, що спільники пересувалися іномаркою «Тойота», за кермом якої перебував мешканець Київщини, 1984 року народження. Чоловік припаркував автівку у дворах і пішов на зустріч спільнику – місцевому мешканцю, 1995 року народження, який вже його чекав неподалік від обмінника. Помітивши касира, яка у цей момент заходила у будівлю, вони забігли за нею та почали вимагати гроші. Відібравши ключі від дверей до службового приміщення, зловмисники спробували ними скористатися, однак жінка вчинила опір. Тож правопорушники втекли, проте перед цим встигли ножем поранити руку працівниці».

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури фігурантам повідомлено про підозру. Судом обрано запобіжний захід 37-річному порушнику - тримання під вартою без права внесення застави, а його спільнику цілодобовий домашній арешт. За скоєне їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux