Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Столичні поліцейські затримали чоловіка за вчинення розбійних нападів на заклади з кредитування», - Іван Вигівський
Опубліковано 19 серпня 2021 року о 18:04

Аби уникнути відповідальності, правопорушник намагався втекти за кордон, але завдяки оперативності та співпраці поліцейських столиці та Львівщини правоохоронці розшукали чоловіка та повідомили йому про підозру у вчиненні двох розбоїв. Наразі він перебуває під вартою. За свої вчинки зловмиснику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У липні поточного року на території Києва сталися розбійні напади на кредитні установи у Голосіївському та Деснянському районах. Тоді для відпрацювання злочинів та встановлення всіх обставин події на місце виїжджали патрульні, кінологи зі службовими собаками та слідчо-оперативні групи Головного і районних управлінь поліції.

Як повідомив начальник ГУНП у місті Києві Іван Вигівський, схема злочинів була аналогічною, а саме чоловік заходив у приміщення та погрожував співробітникам предметом, схожим на зброю:

«У Голосіївському районі нападник забрав із каси фінансової установи близько 30 тисяч гривень. Через два тижні він скоїв розбійний напад на інший заклад, але нічого не встиг забрати, оскільки його зупинила реакція менеджера, яка почала кликати на допомогу. Ми ретельно проаналізували два випадки, маршрути пересування зловмисника та згодом встановили його особу та імовірні місця проживання. Також ми дізнались, що чоловік планує втекти за кордон, а відтак у співпраці з поліцейськими Львівщини виявили його в автобусі на шляху виїзду з України».

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника на Київщині поліцейські виявили та вилучили предмет, схожий на пістолет, який відправлено на експертизу. Фігурантом виявився раніше не судимий уродженець Полтавської області, 1989 року народження.

«Правопорушник пояснив нам, що на злочинні дії його підштовхнули грошові борги. Слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною третьою статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Голосіївський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Окрім того, готується повідомлення затриманому про підозру за вчинення аналогічного злочину у Деснянському районі столиці. Зловмиснику загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна», - додав начальник столичної поліції Іван Вигівський.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Мандибура


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux