Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали молодика за вчинення розбійного нападу на дівчину
Опубліковано 24 червня 2020 року о 11:12

Зловмисник вдарив по голові потерпілої рукояткою сокири, забрав смартфон і втік. Невдовзі оперативники затримали фігуранта, тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі.

До столичної поліції звернувся чоловік, який повідомив про те, що декілька хвилин тому на проспекті Академіка Глушкова невідомий напав на його дівчину та забрав телефон. На місце події виїхала «швидка» та слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

За словами начальника слідчого відділу Голосіївського управління поліції Дмитра Шевченка, за наданими потерпілою прикметами працівники відділу кримінальної поліції відразу розпочали оперативно-розшукові заходи для затримання фігуранта:

«21-річна дівчина розповіла, що невідомий підбіг до неї, двічі вдарив рукояткою сокири по голові, вирвав із рук телефон і втік. Оперативники встановили особу зловмисника. Виявилося, що раніше він потрапляв у поле зору правоохоронців за зберігання холодної зброї. Ми з’ясували, що наразі він мешкає у хостелі на Київщині та немає постійного місця роботи».

28-річного уродженця Луганщини затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також у нього виявили порошкоподібну речовину, схожу на наркотичну.

«Під час слідчих дій фігурант показав нам місце, де викинув знаряддя злочину. Сокиру разом зі всіма речовими доказами вилучили та відправили на проведення експертиз. Киянці надали медичну допомогу, зараз її життю нічого не загрожує», - додав підполковник поліції.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За вчинення розбійного нападу йому загрожує до семи років тюремного ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux