Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Робота слідчого в умовах війни стала надвідповідальною та ризикованою – начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Дмитро Гуменний
Опубліковано 01 липня 2024 року о 15:30

Слідчі поліції одні з перших прибувають на місце ракетних атак та документують воєнні злочини окупантів. Уважність та комунікацію слідчого з потерпілим під час всього досудового розслідування, керівник слідства вважає одними з основних критеріїв успішної та ефективної служби.

Напередодні Дня слідства, керівник слідчого відділу Деснянського управління поліції Дмитро Гуменний розповів про свій службовий досвід, а також про роботу підлеглих:


«Моя кар’єра слідчого розпочалася понад десять років тому. Тоді, будучи лейтенантом, я розслідував справи загальнокримінальної спрямованості - від крадіжок до шахрайств на мільйони гривень. Працював, спираючись на закон, факти та внутрішні принципи, що дало можливість завершити та направити до суду більше тисячі справ. Наразі в моєму підпорядкуванні 45 офіцерів, яким я намагаюсь передати набутий досвід».


Дмитро переконаний, що слідчий поліції - це не просто службова особа, яка має знання з правознавства, аби здійснювати досудове розслідування, а людина, яка наділена необхідними якостями та чеснотами без яких неможливо якісно виконувати професійні обов’язки:


«Уважність, у діяльності слідчого, це один з основних критеріїв, що дозволяє зосереджуватися на фактичній інформації, яка надалі стане доказовою базою в кримінальному провадженні. Втім, не менш важливим є грамотне документування отриманих даних на місці злочину та взаємодія під час слідчо-оперативних дій із потерпілими».


Майор поліції Дмитро Гуменний розповів, що в умовах війни його підлеглі отримують більше навантаження, зокрема до звичної роботи додались нові функції та обов’язки, пов’язані перш за все з документуванням воєнних злочинів:


«Київ, як і інші міста країни страждає від атак ворожих ракет та дронів і саме на слідчих поліції покладена функція документування воєнних злочинів рф. На місцях обстрілів слідчо-оперативні групи працюють на рівні з іншими профільними службами й піддають своє життя великому ризику. Адже ніхто ніколи не виключає підступного повторного удару ворога чи обвалу якихось конструкцій. Слідчий досконало знає алгоритм дій, якого необхідно дотримуватися на місці події, кожен його рух продуманий, а рішення - виважене. Адже саме на нього лягає відповідальність за здійснення процесуальних дій».


Відділ комунікації поліції Києва

Наталі Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux