Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці за порядком стежити правоохоронцям допомагатимуть члени муніципальної варти
Опубліковано 08 травня 2018 року о 11:34

Навчання новобранців відбуваються на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції у м. Києві. У програму семінарів входить функціональна, тактична та фізична підготовка.

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» у Києві було створено з ініціативи міського голови Віталія Кличка за безпосередньої підтримки поліції Києва.

«Переважно до громадського формування увійшли хлопці, які брали участь в антитерористичній операції, це ті добровольці, які виявили бажання захищати порядок на вулицях Києва разом із поліцією. У нас уже є приклади успішного чергування на вулицях», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

При цьому керівник столичних правоохоронців наголосив, що члени формування проходять курс підготовки, як теоретичної, так і практичної: працівники відділу професійного навчання столичного главку поліції разом із інструкторами тренінгового центру підвищують рівень знань і навичок добровільних помічників правоохоронців. Такі заняття вкрай необхідні, аби представники громадського формування могли приймати правильні рішення та грамотно діяти у різних ситуаціях.

Під час теоретичної частини чоловіки вивчають основні права та обов'язки, відповідно до вимог Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону", окремі положення Закону України "Про Національну поліцію". Крім цього, детально розглядають питання взаємодії підрозділів поліції із громадськими формуваннями у забезпеченні публічного порядку. Учасників семінарів знайомлять із класифікацією злочинів та поняттями необхідної оборони.

Наступним етапом навчання є тактична підготовка. Члени «Муніципальної варти» на практиці відпрацьовують способи комунікації між собою, прикриття, основи пішого патрулювання, доставляння затриманого до відділків поліції, зупинку та огляд транспорту на різних рівнях загрози.

Досвідчені інструктори моделюють ситуації, в яких доведеться застосовувати кайданки, проводити поверхневу перевірку. Аби під час охорони порядку убезпечити себе від агресивних дій правопорушників, усі необхідні навички відпрацьовуються до автоматизму.

"Під час занять ми вивчаємо теоретичну частину на знання законодавства та практикуємо прийоми самозахисту. Також розглядаємо питання взаємодії поліції та муніципальної варти. Це дуже важливий аспект, оскільки наші підрозділи працюватимуть спільно. Навчання для нас проводять співробітники гарнізону поліції Києва та професійні інструктори тренінгового центру, яким ми дуже вдячні за нові знання та психологічну підготовку до несення служби", - розповів керівник Печерського підрозділу муніципальної варти Олексій Дюденко.

«Ми раді хорошій співпраці. Це суттєва допомога поліції в забезпеченні порядку і безпеки на території Києва. Тож члени «Муніципальної варти» разом із правоохоронцями патрулюватимуть центральну частину столиці: вони нестимуть службу для уникнення провокацій та конфліктів, виявлятимуть осіб із забороненою символікою тощо. Враховуючи досвід, який уже напрацювали, і який напрацюємо на травневі свята, ми залучатимемо добровольців до охорони правопорядку під час проведення фіналів Ліги Чемпіонів», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux