Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліція Києва забезпечила проведення санкціонованих судом слідчих дій біля Верховної Ради України», - Андрій Крищенко (ВІДЕОКОМЕНТАР)
Опубліковано 03 березня 2018 року о 16:53

До управлінь поліції доставили 111 осіб, на чотирьох із них складені адміністративні матеріали, ще із 8 спілкуються правоохоронці. Під час обшуку вилучені предмети, схожі на гранати. За фактом насильства щодо співробітників поліції розпочато кримінальне провадження.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко наголосив, що слідчі дії біля ВРУ відбувалися у рамках розслідування кількох кримінальних проваджень. Натомість людей, які перешкоджали роботі правоохоронців, доставили до управлінь поліції:

«Загалом доставили 111 осіб. Розпочато кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України і на чотирьох осіб складено адміністративні протоколи. На цей час в управліннях поліції перебуває вісім осіб, усіх інших опитали і відпустили».

Загалом під час обшуку вилучили два предмети, схожі на гранати Ф1 (імовірно, страйкбольні), 9 – РГД5, схожих на бойові (буде призначена експертиза), запали, димові міни та шашки, ножі, пляшки із запалювальною сумішшю, споряджені піротехнічними виробами для розриву, кийки, телескопічні дубинки, металеві палиці, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень.

За словами керівника столичних поліцейських, до лікарняних закладів звернулося 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та сім працівників поліції:

«Інформації про те, що хтось отримав тяжкі ушкодження, на цей час у поліції немає. Усім надано медичну допомогу».

Разом із тим Андрій Крищенко наголосив, що відбудеться ретельна перевірка інформації про перешкоджання роботі журналістів: до Печерського управління поліції звернувся журналіст із повідомленням про те, що працівник поліції застосував до нього газовий балончик, ще двоє представників ЗМІ написали про перешкоджання у соціальних мережах.

«Ми проведемо службову перевірку, матеріали якої будуть направлені у прокуратуру. Моя позиція як керівника поліції Києва: журналісти однозначно мають право і повинні займатися своєю професійною діяльністю. І ніхто, в тому числі поліцейські, не повинні їм перешкоджати. Водночас ця діяльність не має шкодити проведенню поліцейських операцій або слідчих дій», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux