Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підрозділи МВС готові до забезпечення публічної безпеки під час масових заходів 23 та 24 серпня - Сергій Яровий
Опубліковано 21 серпня 2020 року о 19:00

У зв’язку із запланованими святковими заходами з нагоди Дня державного прапора та Дня Незалежності України 22 серпня підрозділи Міністерства внутрішніх справ України переходять на посилений варіант несення служби. Про забезпечення публічної безпеки та безпеки громадян в умовах карантину йшлося сьогодні під час наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Серія Ярового.

Участь у нараді взяли голова Національної поліції України Ігор Клименко, командувач Національної гвардії України Микола Балан, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, начальник поліції Києва Андрій Крищенко та представники інших правоохоронних відомств.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ, 23 та 24 серпня планується проведення одразу кількох масових заходів, зокрема маршів.  

Відтак з 22 серпня особовий склад Міністерства внутрішніх справ переводиться на посилений варіант несення служби.

«Починають функціонувати ситуаційні центри. Ми готуємося до забезпечення громадської безпеки та залучаємо до безпекових заходів 4,5 тисячі правоохоронців Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наша позиція – максимальна толерантність та діалог. Водночас – негайне реагування та рішучість при порушенні правопорядку та виникненні різних провокацій», – акцентував Сергій Яровий.

Перший заступник міністра внутрішніх справ наголосив на необхідності дотримання заходів безпеки у зв’язку із розповсюдження коронавірусної інфекції.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко зазначив, що під час святкових масових заходів велике навантаження припаде на поліцію діалогу.

«Наша мета - забезпечити мирне та спокійне проведення всіх публічних заходів. І велике навантаження лягає на поліцейських діалогу – аби не допустити провокацій, розхитування ситуації, уникнути конфліктів. Громадяни мають у безпеці провести державні свята», – наголосив Ігор Клименко.

Голова Нацполіції повідомив, що під час масових заходів будуть працювати поліцейські намети, де учасники акцій зможуть взяти воду та отримати необхідну допомогу.

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко зазначив, що особовий склад столичної поліції готовий до виконання завдань із забезпечення правопорядку.

«Вже сьогодні ввечері підсилюємо патрульні наряди у місцях запланованих заходів. До несення служби для профілактики вчинення правопорушень, зокрема кишенькових крадіжок, також будуть залучені оперативні підрозділи», – повідомив Андрій Крищенко.

Під час наради було також наголошено на необхідності повної координації та взаємодії, постійному обміні інформацією між всіма органами МВС та іншими правоохоронними структурами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux