Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На столичному Подолі правоохоронці склали два адміністративні протоколи на чоловіка, який агресивно відреагував на їх попередження
Опубліковано 07 квітня 2020 року о 18:35

Поліцейські зробили зауваження фігуранту з приводу недотримання карантинних обмежень, а саме заборони перебування на дитячому майданчику у парковій зоні, а він у свою чергу почав провокувати конфлікт та погрожувати фізичною розправою дільничним офіцерам поліції. Правоохоронці доставили чоловіка до районного управління поліції для встановлення його анкетних даних та для з’ясування всіх обставин події.

Інцидент стався в суботу у Подільському районі столиці. Працівники поліції під час профілактичного відпрацювання зон відпочинку з метою перевірки дотримання правил карантину побачили чоловіка, який попри заборону знаходився в парку на майданчику.

Поліцейські роз’яснили громадянину, що з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року, а відтак заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності, а також відвідувати спортивні та дитячі майданчики.

Правоохоронці запропонували йому залишити заборонене для перебування місце без складання адмінпротоколу, проте останній відмовився, поводив себе агресивно, провокував конфлікт та почав чинити опір правоохоронцям. При цьому він також погрожував поліцейським фізичною розправою та висловлювався нецензурною лайкою.

Чоловіка було доставлено до Подільського управління поліції, де відносно нього склали два протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Встановлено, що правопорушник – це киянин, 1986 року народження, котрий вже потрапляв в поле зору правоохоронців за адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали передані в суд для прийняття відповідного рішення.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux