Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: "На Великодні свята за правопорядком у столиці слідкуватимуть понад 1500 правоохоронців"
Опубліковано 27 квітня 2019 року о 14:46

Поліцейські подбають про безпеку киян і гостей міста, щоби святкування Світлого Хрестового Воскресіння відбулося мирно та спокійно. Біля релігійних закладів будуть чергувати посилені наряди поліції, групи швидкого реагування та автопатрулі.

Упродовж двох днів богослужіння у Києві проходитимуть у 168 культових спорудах. Для належного підтримання правопорядку біля храмів та церков будуть нести службу понад 1500 правоохоронців, включаючи бійців Національної гвардії, а також залучатимуться викладачі та курсанти Національної академії внутрішніх справ України.

"Вже сьогодні, починаючи з 16:00, особовий склад столичної поліції заступає на чергування біля культових споруд, де будуть проходити богослужіння з нагоди святкування Великодня. Ми готові на належному рівні забезпечити правопорядок та попередити будь-які конфліктні ситуації і порушення", - наголосив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

За його словами, поліція також готова негайно реагувати на повідомлення з приводу замінування різних об'єктів. Відповідно до цього, створені додаткові групи спеціалістів вибухотехнічної служби, які відразу будуть виїжджати на місця для перевірки.

"Вранці до поліції надійшов дзвінок із таксофону, що нібито замінований Володимирський собор. Спеціалісти профільних служб відразу виїхали туди для перевірки. А тим часом, відпрацьовуючи територію, звідки надійшов виклик, патрульні поліцейські за підозрою у вчиненні цього злочину швидко затримали 35-річного зловмисника", - розповів начальник поліції Києва.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За попередньою інформацією, він вже неодноразово "мінував" різні установи.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Як підкреслив Андрій Крищенко, зважаючи на такі тривожні повідомлення, ми повинні врахувати все, тож залучаємо у ці дні додаткові групи вибухотехніків  та кінологів:

"Поліція готова забезпечити порядок, аби світлі релігійні свята у столиці пройшли спокійно і без порушень".

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux